Headset

Megfelelő headsetek

Mikor megjelentek az első mobiltelefonok, csak idő kérdése volt, hogy mikor tevődik össze egy régi kazettás walkman és egy telefon. Nem kellett túl sokat várni, és a Sony cég kihozta a legelső walkman mobilt. Innentől kezdve ki lehetett dobni a kazettásokat is és CD lejátszós discman-eket is, hiszen már MP3 formátumban bármilyen zenét fel tudtunk tenni a telefonokra. A rázkódás veszélytől és elem lemerüléstől se kellett tartanunk, hiszen míg a mobilunk bírta töltéssel, addig vígan hallgathattunk zenét. A Sony cég világelső a hangzás technológiában, más mobilgyártók is próbálkoztak utánozni őket, de a Samsung például nagyon sokáig csak gyenge doboz hangot tudott magából kiadni.

Ezek a telefonok még elég picik voltak kezdetben, a mostani okosokhoz képest, és valószínűleg ezért adtak mindegyikhez fülbe dughatós headsetet. Kicsi, kényelmes, és a tárolás sem probléma, hiszen elfért a zsebünkben minden gond nélkül. Csak az volt rémálom, mikor teljesen összegubancolódott a kábele, és jó néhány percig bontogathattuk. Manapság viszont már ezer féle fejhallgató közül válogathatunk, a fülbe dugósok közül is, és a rendes nagy fülhallgatók között is jócskán akad választék. Hangzásban sem találunk két egyformát, hiába is keresnénk, a színekről már nem is beszélve.

Hangzás

A tökéletes hangzás érdekében viszont itt is zsebbe nyúlós a történet, mivel az olcsóbb, pár ezer forintos headsetek korántsem nyújtanak olyan zenei élményt, mint egy csúcs kategóriás Sennheiser fejhallgató. Természetesen ez sokban függ attól, hogy kinek milyen érzékeny a füle a szép hangzásra, de ha nagyon is muzikálisak vagyunk és igényesek, akkor érdemes beruházni egy komolyabb hangtechnika kimeneteli eszközre. És persze jön a legújabb headset termék, a bluetooth-os fejhallgató, aminek már vezetéke sincs, csupán a telefonon kell bekapcsolnunk az adatátviteli kapcsolatot.

A legújabb bluetooth-os fejhallgatók már nagyon kényelmesek, főleg ha zárt térben tartózkodik az ember, mert nem kell nála legyen feltétlenül a telefon. Attól függően, hogy milyen a hatótáv, és mekkora házunk, akár a lakás egyik felében is hagyhatjuk a készülékünket, míg a fejünkön szól a zene. Nincs kábel összegubancolódás, nincs összeakadás a hosszú zsinórral, kényelmesen élvezhetjük a zenét a fülünkben. Csupán csak fel kell töltenünk a telefont is és az eszközt is, összehangolni őket, és máris szól a zene. Érdemes tehát ebben a legújabb technológiát követni, hiszen mindenképp a mi kényelmünket fokozza.


5termék 15
5termék 15
Szűrés
Ár
 (Ft)
3 490 Ft - 9 990 Ft
Típus
Termék státusza