Carplus hivatalos blog oldala

Milyen karbantartási munkálatokat végezhetünk el magunk is az autón?

Az autószerelés egy szakma, és a műveléséhez komoly szakértelem és tudás kell. Senki sem lesz egyik pillanatról a másikra autószerelő, csak mert ki tud cserélni egy kereket, amit az autó kézikönyvéből megtanul.

Aki autót vezet, tisztában kell legyen az alapvető szabállyal, vagyis hogy mindig legyen felkészülve a váratlan helyzetekre, mert autózás közben akadhat ilyen bőven.

Akár egy defekt, akár a szezonális abroncs csere miatt, de jó, ha tudjuk, hogyan is kell kereket cserélni, hiszen ezzel rengeteg bonyodalmat és időt megspórolhatunk magunknak.

Balesetet szenvedni senki sem szeretne, és a sofőrök vigyáznak is, hogy az ilyen helyzeteket elkerüljék.

 

Mint ahogy télen, nyáron is vannak olyan elengedhetetlen kellékek, amiket nem árt beszereznünk az autónkba.

A kocsinkhoz olyan sokféle eszközt és felszerelést vásárolunk, aminek a legtöbbjét csak nagyon ritkán használjuk.

Autóápolás helyesen, avagy hogy mossuk, hogy ne károsodjon a fényezés?

Amikor kezed melegebbre fordulni a tavasz, indul az autómosás szezonja is.

Tavasszal és nyáron egyre több kisgyermekes család indul útnak országszerte üdülni, kikapcsolódni, vagy esetleg rokonlátogatás céljából.

Zsolt
Zsolt
2020.05.27 18:59

A magyar jogszabályok szerint, ha háziállatot, elsősorban most a kutyákra gondoljunk, rakományként kell tekintetni, így a rakomány szállítására vonatkozó szabályok érvényesek rá.

Aki igazán szereti az autóját, és sokat használja, biztosan mindent megtesz annak érdekében, hogy reggelente egy tiszta járműbe üljön be.

Nagyon fontos odafigyelni, járművünk abroncsainak karbantartására, hiszen a megfelelő tisztítás, és ápolás elősegíti az abroncsok optimális teljesítményét, illetve meghosszabbíthatjuk vele az abroncs élettartamát is.

Kevesen tudják, de abroncsaink minősége, illetve élettartama múlik azon, hogy hogyan tároljuk őket, mennyit és milyen vezetési stílusban megyünk vele, illetve az is nagyon fontos tényező, hogy hogyan tisztítjuk és ápoljuk őket.

Nyilván mindenki volt már olyan helyzetben amikor órákig nézelődött ajándék boltokban, és mind hiába, mert egyik termék sem volt megfelelő.

Rengeteg autótulajdonos csak akkor jut eszébe saját autóját kipofozni, amikor eldönti, hogy megfog tőle válni, és el akarja adni azt.

Nem meglepő, ha a neten böngészve elveszünk az autós kamerák típusa, tudása és választéka között.

A magyar emberek rendszerint szeretnek ragaszkodni a dolgaikhoz. Nem könnyen válnak meg értékeiktől, így nem ritka, ha egy autót ez egész életen át használnak.

A kerékpár már hosszú évtizedek óta kíséri az emberiséget, és a mai napig az egyik legkedveltebb „járművek” közé tartozik.

Nem ritka az amikor valaki hónapokat, vagy éveket spórol azért, hogy álmai autóját végre meg tudja venni.

Vannak olyan szerencsésnek mondható emberek akiknek az autójuk felszereltsége alapba tartalmazza az ülésfűtés funkciót.

Kutatások bizonyítják, hogy az emberi agy hosszú évek elteltével is képes felidézni egy kellemes illatot, sőt az illathoz kapcsolódó emlékeket is fel tudjuk pontosan eleveníteni.

Sokan imádnak az autóba vezetés közben zenét hallgatni, hiszen az felpörgeti, és felébreszti még akkor is, ha a reggeli dugóban kell vesződnie.

Mint minden alkatrész, az ablaktörlő lapátjaink is egy idő után fel adják a harcot az időjárási viszontagságokkal szemben.

Sokan tévesen úgy gondolhatjuk, hogy egy autós szőnyegnek csupán esztétikai szerepe van. Esetleg megkönnyíti az autónk takarításának a menetét.

Tényleg nem kell ahhoz hosszú ideig a tűző napon parkolnunk, hogy a következő beszálláskor ne csapjon arcon minket a forró levegő.

Minden bizonnyal a mai rohanó világunkban, az autónkra úgy tekintünk mint az egyik legértékesebb vagyontárgyunkra.

Az idei tavasz, és a nyár olyan szélsőséges időjárással jár, mely hosszú évek óta nem volt tapasztalható.

A biztonságos autóvezetéshez elengedhetetlen, hogy a jármű minden alkatrésze megfelelő állapotban legyen.

Aki rendszeresen használja az autóját, nagyon jól tudja, milyen rövid időn alatt koszolódhat.

Egy autó csak akkor szép ha rendszeresen tisztítva és ápolva van, kívül és belül egyaránt.

A szélvédőre lecsapódott párának általában senki nem örül az autóba, és a legtöbb esetben az autósok ősztől egészen tavaszig küzdenek is vele.

Talán nincs is annál rosszabb, mikor hosszú ideig kell egy átforrósodott autóba ülnünk.

Vannak azok az emberek, akik nyaralás során szeretnek tényleg csak pihenni, és kikapcsolódni, vannak azonban olyanok, akik el nem tudják képzelni azt, hogy napokon keresztül a vízparton feküdjenek, és ne csináljanak semmit

Rengetegen vártunk már a hosszú, fagyos tél után az igazi, napsütötte, meleg tavasz beköszöntöttét.

Minden autós célja az, hogy kocsiját a lehető leghosszabb ideig újszerű, szép állapotban tudja tartani.

Valószínűleg sokan választanak biztonsági szempontok alapján is új járművet ha azt közvetlenül a futószalagról vásárolják.

Az utóbbi időben elég vegyes volt az időjárás egész Magyarországon.

Az autókhoz rengeteg felszerelés és kiegészítő létezik, amelyek közül a Carplus autófelszerelés webshop oldalán is bőségesen csemegézhetünk.

Sok tévhit kering a hazai KRESZ-ben, ami vakfoltként tátong az emberek előtt.

Manapság az autófelszerelések között számos új technológia is megtalálható.

Sok szőke nős viccet ismerünk, amely az autóvezetéssel kapcsolatos, mégsem lehet általánosítani, hogy csak is a gyengébbik nem lenne felelős a különböző koccanásokért és balesetekét.

A Carplus megnyitása óta próbálja termékkínálatát a vásárlói igények szerint igazítani, így portálunkon minden megtalálható ami az autóápoláshoz, a biztonságos vezetéshez, a kocsi karbantartáshoz és az utazás kényelméhez hozzájárul.

Ma már szinte mindenhol találkozunk digitális navigációs kütyüvel, így nem csak a külön megvásárolható GPS navigációs eszközök segítségével könnyíthetjük meg az utazásainkat, hanem akár  az okostelefonunkra letöltött applikációk segítségével is.

Lassan itt a tél vége és beköszönt a tavasz. Ideje lesz felkészülni a jó időre és el is kezdhetjük visszaszámolni a heteket a nyári gumicserére is.

Magyarországon évről évre növekszik az eladott használt kocsik száma.

Nem csak a karbantartási útmutatók, hanem az autós szakemberek szerint is érdemes évente, félévente a felnit ápolni.

Évente érdemes megfrissülni, tartja a mondás és az „új év, új én” jegyében sokan tesznek is érte valamit, így januárban.

Valószínűleg már mindenki látott, az internetre feltöltött autós baleseteket, amelyeket az autóból felvételeztek.

Ki ne emlékezne már azokra az időkre, amikor a kocsiba beülve még egy autós atlasz, egy összehajtott ország térkép vagy egy papírra kijegyzetelt útmutató segítségével vágtunk neki a hétvégi kirándulásnak és a nyaralásnak.

Lehet bármilyen luxus autónk vagy sok éve vásárolt, esetleg szüleinktől örökölt járgányunk, az durrdefekt ugyanúgy fenyeget bennünket.

Legyen szó akár egy rövidebb autózásról a városban vagy egy hosszabb útról a tengerre, az autónk hű társunk marad a megtett kilométerek alatt.

A közúton való közlekedés igen nagy felelősséggel jár. Legyen szó csak egy rövid, helyi autózásról, akár egy hosszabb, több száz vagy ezer kilométeres autós utazásról, a sofőrre óriási teher hárul, főleg akkor, ha még utasokat is szállít.

Talán az idei ősz nem tartogatott túl sok hideg napot és a tél is enyhén indul, azonban ha hinni lehet az időjárás előrejelzéseknek, a kemény tél nemsokára kimutatja igazi erejét.

Nem csak az üzletek és hipermarketek, hanem az egész internet Black Friday lázban ég.

Már érezzük magunkon a téli időjárás szelét, így nem csoda, ha még óvatosabban vagyunk kénytelenek vezetni az utakon.

Mindjárt itt a fagyos tél, amikor már korán reggel utat kell lapátolnunk a hóban, hogy eljussunk az autónkig és kapargathassuk le a jeget a szélvédőiről.

Minden autótulajdonos próbálja óvni és védeni szeretett autóját, ezért mindig az évszaknak megfelelően ápolja és készíti fel az adott időjárási viszontagságokra.

A közös autós utazásokat általában három gyerekes konfliktus szokta kísérni még a legnyugodtabb családokban is.

Valódi díjnyertes termékekkel bővült a webáruházunk!

Hamarosan újra beköszönt a tél és vele együtt jön minden, ami miatt az autósoknak fel kell készülniük.

Egyre több reggel ébredünk úgy, hogy fagypont közeli hőmérsékletre és talaj menti fagyra.

2018.10.12 05:45

Az autó szerelmesei mindent megtesznek, hogy kedvenc négykerekűjüket megóvják, ápolják és különböző autófelszerelésekkel kényeztessék.

Ma Magyarországon sokkal több használtautó cserél gazdát, mint amennyi a gyártósorról vándorolna a vásárlók garázsába.

Vajon mire van szükségünk ha egy hosszabb útnak indulunk neki az autónkkal?

Biztosan sokan emlékeznek még arra az időkre, amikor az autófelszerelések között még nem a GPS navigáció vezetett el bennünket A pontból B pontba, hanem a jó öreg papír térkép vagy az otthonról papírra kiírt utasítások.

Az autósok egy része lenézi, a másik isteníti egy maroknyi csapatnak meg fogalma sincs arról, hogy mi is az az autós dísztárcsa.

Létezik az autóban egy aprócska szerkezet, amelyet ma már szinte senki sem használ annak eredeti rendeltetésének megfelelően, ez pedig nem más mint a szivargyújtó.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy vajon az autós menetrögzítő kamerák hasznosak vagy csak újabb felesleges kütyük amivel csupán flancolhatunk a haveroknak?

Nem kell ahhoz fanatikus autó tulajdonosnak lennünk, hogy személygépkocsinkat is családtagként szeressük és tiszteljük.

Változékony az időjárás, ha a hűvös reggel miatt fölveszünk egy vastagabb kardigánt vagy blézert, hazafelé akár ránk is fülled. Nem lehet, és nem is kell mindent egy használat után kimosni, enélkül is megszabadul-hatunk a kellemetlen szagoktól. Keverjünk gyorsan egy házi textilfrissítő permetet, csak egy permetezős flakon kell hozzá.