Kerékpártartó

Milyen kerékpártartót válasszunk az autóra?

Jön a jó idő, egyre többen vágynak a szabadba. Sokan indulnak kirándulni, egyesek gyalogosan, mások kerékpárral. A kerékpárszállítás azonban érdekes kérdés, érdemes rá időt szánni. Mivel a kerékpárszállító sokszor nem olcsó mulatság, célszerű alaposan utána járni, hogy mire is van szükségünk. Sok szempontot kell figyelembe venni, mielőtt meghozzuk ezt a döntést, de lássuk is, mi alapján érdemes választani? Az első és legfontosabb kérdés, amire választ kell adnunk, hogy milyen gyakran és milyen hosszú időre van szükség a kerékpárszállítóra.

Kerékpár szállítóból manapság már rengetegféle van, de ha ezt a két kérdést megválaszoljuk, már jóval könnyebb lesz a dolgunk. Ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy napi használatra szánjuk, vagy csak havonta, esetleg évente egy-két alkalommal fogjuk csak használni. Az is érdekes kérdés, hogy rajta hagyhatjuk-e az autón vagy folyton le-fel kell rá szerelnünk. Az sem elhanyagolható szempont, hogy mennyire könnyen tesszük fel a tartóra a kerékpárokat, ahogyan az árak között is hatalmas eltérések vannak.

Az autó tetején vagy a hátulján szállítsuk a kerékpárt?

Akár tetőcsomagtartóban gondolkodunk, akár vonóhorgos megoldásban, járulékos költségekkel számolnunk kell. A tetőtartók esetén szükség van a tetőtartó sínre, vonóhorgos tárolónál pedig vonóhorogra. Ha ilyen eleve van az autónkon, akkor nincs gond, ám ha nincs, akkor ezekkel a költségekkel is számolnunk kell. A vonóhorgos megoldás praktikusabb, könnyebb felszerelni, a kerékpárok is könnyebben mozgathatóak, ugyanakkor jóval drágább is ez a megoldás.

A tetőtartóra egy kerékpárt jóval nehezebb feltenni, viszont az ára kedvezőbb. Ezért is érdemes megfontolni, hogy mennyit fogjuk a kerékpárt szállítani, és milyen távokra. Ha csak rövid távokra megyünk, vagy ritkán használjuk az autót, akkor a tartó fent is maradhat, és a fogyasztást sem fogja különösebben befolyásolni. Ha viszont gyakran van szükség a kerékpárszállításra, akkor inkább a praktikusabb megoldásokra érdemes törekedni.


3termék 13
3termék 13
Szűrés
Ár
 (Ft)
31 350 Ft - 285 760 Ft
Típus
Termék státusza