NYEREMÉNYJÁTÉK! Nyerd vissza a rendelésed összegét. Részletek >>

Elektromos állatriasztó

Így védjük meg autónkat a kártevőktől

Nem is gondolnánk, hogy akkor is befészkelheti magát egy kellemetlen rágcsáló az autónk motorterébe, ha történetesen a városban lakunk. A nyestek és patkányok okozta autós károk nemcsak a vidéken lakók kiváltsága. A városban is számos kellemetlen rágcsáló megtalálható, akik előszeretettel másznak be a motortérbe, és rágják meg a vezetékeket. A sáros mancsnyomok az autón csak kellemetlen tényezők, de az elektromos kábelekben okozott károk már komoly gondot jelenthetnek az autósok számára.

Hogy mit tehetünk ellenük? Természetesen a megelőzés az egyetlen járható út. Többféle lehetőségünk is van, hogy megakadályozzuk, hogy a nyestek vagy a nyércek bemásszanak a motortérbe. Vannak házi praktikák, de hasznos eszközök is vásárolhatóak. Persze, hogy ezek valóban hatékony módszerek-e, érdekes kérdés, de lássuk, mely megoldásokat érdemes használni, és melyek azok, amelyek csak városi legendának jók, de valós hasznuk nincsen.

Házi praktikáktól a praktikus eszközökig

Ha költséghatékonyan szeretnénk megúszni a nyestek elleni védekezést, előbb kipróbálhatjuk a házi praktikákat. Természetesen egy nyestriasztó nem akkora tétel, amely miatt érdemes kockáztatni az autónk elektromos kábeleinek az épségét, de ne szaladjunk ennyire előre. A leghatékonyabb, és leginkább ajánlott házi megoldás, ha kutyaszőrt teszünk az autóba. Természetesen nem arról van szó, hogy szórunk be pár marékkal. Tegyük be a kutyaszőrt egy harisnyába vagy zokniba, és az így elkészült csomag kerüljön a motortérbe. Ezt induláskor ne felejtsük el aztán ki is venni.

Amennyiben nincs kutyánk, és senkitől sem tudunk szerezni kutyaszőrt szerezni, akkor nyestriasztó sprayt is vehetünk, mellyel csak be kell fújni az autó motorterét pár hetente. Mindkét módszerrel ugyanaz a probléma. Bár hasznosak, de a nyest egy idő után megszokja a szagokat, és már nem fog működni a módszer. Az ultrahangos állatriasztó már egy kicsivel költségesebb, de szintén hasznos módszer. Ezt már az állatok nehezebben szokják meg, és hosszabb ideig lesz hatásos.


4termék14
4termék14
Szűrés
Ár
 (Ft)
3 990 Ft - 9 900 Ft
Külső raktárban
Típus
Termék státusza